Evo zašto svjesno želite „gubiti“ dragocjeno vrijeme na Linkedin-u

1. kolovoza 2023.
Linkeidn nije samo odličan alat ta pronalazak posla ili dolaska do novih klijenata. Putem njega možete pratiti relevantne trendove u odabranim industrijama, osluškivati što radi konkurencija ili pak dobiti odličan uvid u ponašanja i ključne izazove Vaše ciljne grupe.

Za razliku od ostalih društvenih mreža, LinkedIn ima poseban cilj - povezivanje, razmjenu relevantnih informacija i poticanje poslovnih suradnji među korisnicima. To čini LinkedIn izuzetno moćnim alatom u rukama onih koji ga znaju ispravno koristiti.

U nastavku donosim nekoliko statistika koje to potkrepljuju:

  • korisnik Linkedin-a ima 2 puta veću platežnu moć u odnosu na prosječnog on-line korisnika
  • u svijetu je već više od 930 mijijuna članova Linkeidn-a, od kojih je u lipnju 2023. bilo 65 milijuna onih u kategoriji donosioca odluka
  • studija provedena na 3,600 visoko pozicioniranih osoba pokazala je da je njih 65% temeljem kvalitetnog “tought leadership” sadržaja na Linkedin-u značajno poboljšala svoju percepciju određenje kompanije. Njih 64% također je potvrdilo kako je ovaj kanal mnogo vjerodostojniji za procjenu kompetentnosti dobavljača od klasičnih marketinških materijala
  • 52 milijuna ljudi svaki tjedan traži posao putem Linkedin-a, a 8 ih se zaposli svake minute                        
  • 101 aplikacija za posao se šalje svake sekunde
  • u Hrvatskoj je već +850 000 korisnika
  • Hubspot-ovo istraživanje otkriva da je LinkedIn 277% efikasniji za generiranje lead-ova od Facebook-a ili Twitter-a
  • 79% poduzeća koja koriste on-line kanale za promociju navode Linkedin kao odličan izvor generiranja lead-ova, a 43% ih je dobilo barem jednom klijenta direktno putem Linkedin-a

Linkedin je i kanal koji kreatori sadržaja smatraju najefikasnijim za konvertiranje pratitelja u kupce (detalji u nastavku)

I ne zaboravite, Linkeidn nije samo odličan alat ta pronalazak posla ili dolaska do novih klijenata. Putem njega možete pratiti relevantne trendove u odabranim industrijama, osluškivati što radi konkurencija ili pak dobiti odličan uvid u ponašanja i ključne izazove Vaše ciljne grupe.

Sada kada znate ove činjenice, što poduzimate kako biste odmah počeli strateški koristiti LinkedIn za rast Vašeg poslovanja?

Postoje neki preduvjeti koje morate ispuniti kako biste generirali upite potencijalnih klijenata putem LinkedIn-a, a dva osnovna su:

  1. Imati potpuno optimiziran individualni (i po potrebi poslovni profil)
  2. Imati jasnu strategiju stvaranja i dosljednog objavljivanja sadržaja kojemu niste Vi i/ili Vaša kompanija u fokusu, već koji pruža dodanu vrijednost vašoj ciljnoj publici i potiče ih na akciju

Ako želite istražiti kako Vam mogu pomoći u pronalaženju (boljeg) posla ili privlačenju dodatnih klijenata putem LinkedIn-a, zakažite uvodni sastanak ovdje ili pridružite se COTRUGLI Forumu na temu "LinkedIn profile that sells you and/or your company", koji će se održati 15. rujna 2023. u 18 h. Za više detalja i registraciju pratite COTRUGLI Business School i Game of Jobs kanale. Ne propustite ovu priliku da transformirate svoju prisutnost na LinkedIn-u i otključate nove mogućnosti za dobivanje (boljeg) posla i/ili dodatnih klijenata za svoju kompaniju!

crossmenu